فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال پنجم شماره 3 (بهار 1398)

نشریه پرستاری کودکان
سال پنجم شماره 3 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عاطفه بذرافشان، حمید حجتی * صفحات 1-7
    مقدمه
    کم توانی ذهنی از جمله مشکلاتی ست که خانواده ها در جوامع مختلف با آن مواجه هستند. حضور کودک کم توان، سلامت جسمی و روانی خانواده را به خطر می اندازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تئوری سازگاری Roy بر تاب آوری مادران کودکان کم توان ذهنی اجرا گردید.
    روش
    پژوهش تجربی حاضر بر روی 50 مادر دارای کودک کم توان ذهنی 14-6 سال شهرستان گنبدکاووس در سال 96 انجام گرفت. نمونه گیری بصورت تخصیص تصادفی انجام شد. مادران در دوگروه مداخله و کنترل به تکمیل پرسشنامه ی اطلاعات دموگرافیک و تاب آوری CD-RIS پرداختند.گروه مداخله پنج جلسه آموزشی 45 دقیقه ای را گذراند. دو ماه بعد دو گروه در پس آزمون شرکت کردند. آنالیز داده ها با کمک آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و کواریانس ، توسط نرم افزار spss21انجام شد.
    یافته ها
    میزان تاب آوری قبل از مداخله در گروه کنترل 12/54± 67/16و بعد از مداخله 11/68± 65/56، در گروه آزمون قبل از مداخله 17/37±72/32و بعد از مداخله 12/92±82/72بود. آزمون تی مستقل بین دو گروه قبل از مداخله اختلاف معنی داری نشان نداد (0/12=P ) اما بعد از مداخله اختلاف معنی دار بود( 0/01>P ). آزمون تی زوج قبل و بعد از مداخله در گروه آزمون0/004= Pو کنترل0/01= Pاختلاف معنی داری را نشان داد. آزمون کواریانس با حذف اثر پیش آزمون بین گروه آزمون و کنترل قبل و بعد از مداخله اختلاف معنی داری نشان داد(0/01> P). ضریب ایتا 0/39میزان اثر مداخله را 39% دانست.
    نتیجه گیری
    تئوری Roy به عنوان مداخله ای اثربخش، تاب آوری مادران کودکان کم توان ذهنی را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: تئوری سازگاری Roy، مادران، کم توان ذهنی، تاب آوری
  • مریم باقری، ایلناز سجادیان*، امیر قمرانی صفحات 8-16
    مقدمه
    تولد و حضور کودکی با کم توانی ذهنی در هر خانواده ای، می تواند رویدادی نامطلوب و چالش زا تلقی گردد که احتمالا تنیدگی و سرخوردگی و احساس غم و نومیدی را به دنبال خواهد داشت. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش گروهی فرزند پروری مثبت بر مشکلات رفتاری کودک و فقدان لذت جویی مادران دارای کودک کم توان ذهنی آموزش پذیر انجام گرفت.
    روش
    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری 1 ماهه بود. بدین منظور از بین مادران دارای فرزند کم توان ذهنی آموزش پذیر مراجعه کننده به مراکز درمان اختلال یادگیری شهر اصفهان در بازه زمانی پاییز 95، 30 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شده اند (هر گروه 15 نفر) آزمودنی ها در سه مرحله ی پیش آزمون، پس آزمون و 1 ماه بعد در مرحله پیگیری به ابزارهای پژوهش شامل مقیاس نظام سنجش مبتنی بر تجربه ی آخنباخ و پرسش نامه فقدان لذت جویی پاسخ دادند. آموزش گروهی فرزند پروری مثبت در طی8 جلسه به صورت گروهی به مدت دو ماه بر گروه آزمایش ارائه شد. گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. سپس داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها حاکی از آن بود که آموزش فرزند پروری مثبت بر مشکلات رفتاری برونی (0/011P=) و فقدان لذت جویی در حیطه تعاملات اجتماعی (0/001P=) و آشامیدن و خوراک (0/001P=) تاثیرگذار بود.
    نتیجه گیری
    یا توجه یه یافته های این پژوهش می توان برای کاهش مشکلات رفتاری برونی کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر و بهبود وضعیت روانشناختی مادران آنها می توان از این روش سود جست.
    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری، فقدان لذت جویی، آموزش فرزند پروری مثبت، کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر
  • حمیرا رئیسی، سالار فرامرزی* صفحات 17-25
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش خودشفقتی بر عزت نفس، تنظیم هیجان و افکار اضطرابی کودکان 10 تا 12 ساله دارای اختلال افسردگی انجام گرفت. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود.
    روش
    جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل تمام کودکان 10 تا 12 ساله دختر دارای اختلال افسردگی شهرکرد در سال تحصیلی 96-1395 بود. در این پژوهش از روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند و گمارش تصادفی استفاده شد. بدین صورت که از بین کودکان 10 تا 12 ساله دختر ارجاع داده شده به مرکز مشاوره ناحیه دو آموزش و پرورش شهرکرد که دارای علائم افسردگی بودند، 30 کودک 10 تا 12 ساله دختر به صورت هدفمند انتخاب و به صورت گمارش تصادفی در گروه های آزمایش و گروه کنترل گمارده شدند. گروه آزمایش مداخله آموزشی را طی دوماه و نیم در 8 جلسه 60 دقیقه ای دریافت نمودند. این در حالی است که گروه کنترل هیچگونه مداخله ای را در طول پژوهش دریافت نکرد. پرسشنامه های مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه افسردگی، تنظیم هیجان، افکار اضطرابی و عزت نفس بود.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد، آموزش خودشفقتی بر مولفه های عزت نفس، تنظیم هیجان و افکار اضطرابی کودکان 10 تا 12 ساله دارای اختلال افسردگی موثر بوده است(P<0/001). بدین صورت که آموزش خودشفقتی توانسته عزت نفس و تنظیم هیجان کودکان را افزایش و افکار اضطرابی آنان را کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    بنا بر یافته های حاصل از پژوهش، می توان از آموزش خودشفقتی جهت بهبود عزت نفس و تنظیم هیجان و کاهش افکار اضطرابی کودکان و نوجوانان دارای اختلال افسردگی بهره برد.
    کلیدواژگان: خودشفقتی، عزت نفس، تنظیم هیجان، افکار اضطرابی، اختلال افسردگی
  • مسعود بهرامی، اعظم علوی*، علی ضرغام، بروجنی صفحات 26-36
    مقدمه
    همزمان با مشخص شدن اصول مراقبت کودکان، نیاز به پرستاران خودکارآمد بیشتر احساس می شود. در میان فاکتورهای موثر بر عملکرد پرستاری، انتظار می رود خودکارآمدی پرستاران بیشترین تاثیر را داشته باشد. با این وجود مفهوم درک خودکارآمدی مراقبتی از دیدگاه پرستاران کودکان مورد توجه نبود و تحقیقی در این زمینه در ایران انجام نشده است. مطالعه حاضر با هدف تبیین درک خودکارآمدی مراقبتی پرستاران کودکان انجام گردید.
    روش
    این مطالعه با رویکرد کیفی و با روش تحلیل محتوا مرسوم در ایران انجام یافت. 27 پرستار و مربی بخش کودکان بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف در این پژوهش شرکت کردند. روش جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. تجزیه و تحلیل داده ها ی پژوهش با روش تحلیل محتوای مرسوم صورت گرفت.
    یافته ها
    بر اساس تجزیه و تحلیل مصاحبه ها مفهوم خودکارامدی مراقبتی در 4 تم اصلی، 1) مدیریت فرآیند مراقبت، 2)توانایی ارتباطی، 3) آلترویسم و 4)زبردستی تبیین گردید.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاکی از آن است که درک خودکارامدی مراقبتی یک مفهوم چند بعدی است. پرستاران کودکان، درک خودکارآمدی مراقبتی خود را در گرو داشتن اعتقاد به توانمندی خود در ابعاد مدیریت فرآیند مراقبت، توانایی ارتباطی، آلترویسم و زبردستی می دانند. این نتایج می تواند، توسط مدیران و مربیان پرستاری، بخصوص در حیطه مراقبت کودکان استفاده و به رشد درک خودکارآمدی پرستاران بخصوص در حیطه مراقبت از کودکان کمک کند. کلید واژه ها: خودکارآمدی، مراقبت، پرستاران کودکان، مطالعه کیفی.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، مراقبت، پرستاران کودکان، مطالعه کیفی
  • مرادعلی زارعی پور، قربانعلی زارعی پور، مهین علی نژاد، فاطمه محرمی، مهدی عبدالکریمی* صفحات 37-42
    مقدمه
    دوره نوجوانی به دلیل تغییرات روانی، اجتماعی و زیستی یکی از بحرانی ترین دوران زندگی هرفرد به شمار می رود که می تواند عملکرد تحصیلی را تحت تاثیر قرار دهد . هدف این مطالعه بررسی استرس، اضطراب، افسردگی و ارتباط آن با موفقیت تحصیلی در نوجوانان شهرستان سلماس بود.
    روش
    این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است که بر روی 400 نوجوان پسر محصل صورت گرفته است. نمونه پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایاخذ گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه دوقسمتی که شامل اطلاعات دموگرافیک و معدل تحصیلی و سوالات مربوط به پرسش نامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS 21) بود.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد که میزان افسردگی، اضطراب و استرس در افراد مورد بررسی به ترتیب 33/7%، 37/8% و 24/2% بود. مطابق آزمون همبستگی پیرسون بین افسردگی، اضطراب و استرس و پیشرفت تحصیلی ارتباط آماری معنی دار و منفی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه میزان استرس، اضطراب و افسردگی در نوجوانان بالا می باشد و پیشنهاد می شود مداخلات لازم در این زمینه انجام گرفته تا شاهد بهبود در پیشرفت تحصیلی در این قشر باشیم.
    کلیدواژگان: استرس، اضطراب، افسردگی، نوجوان، موفقیت تحصیلی
  • منیژه فیروزی*، زهرا آزادفر صفحات 43-51
    مقدمه
    کودکان مبتلا به هموفیلی و کودکان مبتلا به لوسمی حاد به دلیل مزمن بودن بیماری، درمان های طولانی مدت و عوارض و محرومیت های ناشی از آن، از اوایل کودکی استرس قابل توجهی را تجربه می کنند و مستعد انواع مشکلات روان شناختی هستند.
    روش
    این مطالعه علی-مقایسه ای بر روی 50 کودک مبتلا به هموفیلی و 50 کودک مبتلا به لوسمی حاد مراجعه کننده به بیمارستان مفید در محدوده سنی 12-7 سال و 50 کودک سالم در محدوده سنی فوق انجام گرفت. روش نمونه گیری در گروه کودکان سالم به صورت تصادفی و در گروه کودکان مبتلا به هموفیلی و کودکان مبتلا به لوسمی حاد به صورت در دسترس بود. در این پژوهش به منظور بررسی اختلالات رفتاری و هیجانی، پرسشنامه سیاهه رفتاری کودک (CBCL) مورد استفاده قرار گرفت که توسط والدین این کودکان تکمیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که کودکان مبتلا به هموفیلی در متغیرهای فعالیت ها، عملکرد تحصیلی و شایستگی کلی و کودکان مبتلا به لوسمی حاد در متغیرهای فعالیت ها و شایستگی کلی نمرات پایین تری نسبت به کودکان سالم کسب نمودند. عملکرد اجتماعی این دو گروه از کودکان تفاوت معناداری را با کودکان سالم نشان نداد و نیز تفاوت معناداری در عملکرد تحصیلی کودکان مبتلا به لوسمی حاد با کودکان سالم مشاهده نشد. مشکلات درونی سازی و برونی سازی و مشکلات رفتاری و هیجانی کلی کودکان مبتلا به هموفیلی و کودکان مبتلا به لوسمی حاد بیش از کودکان سالم بود. همچنین کودکان مبتلا به هموفیلی رفتار قانون شکنی بیشتری را نسبت به کودکان مبتلا به لوسمی حاد نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر این مطلب است که عوامل مرتبط با بیماری (مانند آنمی و خونریزی)، درمان (عوارض جانبی داروها) و محرومیت های اجتماعی در کودکان مبتلا به هموفیلی و کودکان مبتلا به لوسمی حاد زمینه ساز برخی مشکلات روان شناختی شده است.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، اختلالات هیجانی، هموفیلی، لوسمی لنفوبلاستیک حاد، کودکان
  • زهرا باجلان، زهرا سبزه واری، آرینا قلی زاده*، فریبا عبدالهی صفحات 52-58
    مقدمه
    حاملگی یک فرآیند طبیعی در زندگی زنان است، اما اگر حاملگی پرخطر شود؛ احتمال پیامدهای نامطلوب بارداری وجود دارد. یکی از عوامل خطری که بارداری را در زمان های مختلف تهدید می کند، زایمان سزارین می باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع بارداری پرخطر و ارتباط بین نوع زایمان با پیامدهای بارداری و نوزادی در زنان تحت پوشش مراکز جامع سلامت وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی قزوین سال 1396 انجام شد.
    روش
    این مطالعه توصیفی_ مقطعی بر روی 200 زن زایمان کرده، تحت پوشش مراکز جامع سلامت وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قزوین از مرداد تا آذرماه سال 1396 انجام گرفت. نمونه گیری به صورت چند مرحله ای بود و داده ها با استفاده از پرسشنامه ویژگی های فردی و مامایی جمع آوری شد.
    یافته ها
    در این مطالعه فراوانی بارداری پر خطر 75.6%، پیامدهای نوزادی 28.4% و زایمان سزارین 62.9% بود. میزان زایمان زودرس در گروه زایمان سزارین نسبت به زایمان طبیعی بیشتر بود(46.2% در گروه زایمان طبیعی و 53.8% در گروه زایمان سزارین). فراوانی متغیرهای پیامدهای مادری و نوزادی در بین دو گروه نشان داد که از نظر پیامدهای مادری (0.002=p) بین دو گروه تفاوت معنی دار وجود داشت؛ اما از نظر پیامدهای نوزادی بین دو گروه تفاوت معنی دار وجود نداشت(0.28=p).
    نتیجه گیری
    از آن جا که زایمان طبیعی کم عارضه ترین روش زایمان برای مادر و نوزاد می باشد؛ لذا به منظور پیشگیری از بارداری پرخطر و کاهش زایمان سزارین باید اقدامات لازمه انجام شود تا از وقوع پیامدهای مادری و نوزادی پیشگیری شود.
    کلیدواژگان: بارداری پرخطر، زایمان، مادری، نوزادی، پیامدها
  • صمیمه احمدی بوزندان، آناهیتا خدابخشی کولایی*، محمدرضا فلسفی نژاد صفحات 59-67
    مقدمه
    اختلال آسپرگر یکی از اختلالات طیف اوتیسم است که در جنسیت پسر شیوع بیشتری در مقایسه با دختر دارد. توجه اندک و غیرمداوم و پرخاشگری بالا از علائم روان شناختی این اختلال است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف اثربخشی بازی درمانی کودک محور مبتنی بر طبیعت بر توجه و پرخاشگری کودکان پسر مبتلا به آسپرگر انجام شد.
    روش
    روش پژوهش حاضر یک مطالعه مورد منفرد براساس مدل AB می باشد.جامعه آماری این پژوهش، کلیه کودکان پسر 7 تا 8 ساله مبتلا به اختلال آسپرگر در شهر کرج در سال 1396 بودند که به مدرسه اوتیسم نور مراجعه کرده بودند. نمونه مورد بررسی شامل 3 کودک پسر برای انجام آزمایش و 1 کودک پسر برای کنترل (جمعا 4 کودک پسر) بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.جلسات بازی درمانی در طی10جلسه 120دقیقه ای در فضای باز(طبیعت) در بازه زمانی سه ماهه و مرحله پیگیری نیز یک ماه پس از پایان جلسات درمان انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه رفتاری راتر کودکان فرم والدین استفاده شد. همچنین، برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از تحلیل نموداری و ترسیمی ، تعیین درصد بهبودی و شاخص تغییر پایا استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که کودکان مبتلا به اختلال آسپرگر گروه آزمایش، در متغیر توجه، نسبت به خط پایه در نمرات تغییر و بهبودی ‏نشان دادند. درصد بهبودی کلی آن ها در متغیر توجه (52درصد) محاسبه شد و نمرات شاخص تغییر پایا برای هر سه ‏کودک بیشتر از 1/96به دست آمد. بنابراین بازی درمانی کودک محور مبتنی بر طبیعت بر افزایش توجه کودکان مبتلا به اختلال آسپرگر از ‏نظر بالینی و آماری معنادار است. هم چنین نتایج آزمون پیگیری نشان داد که اثرات مداخله بعد از گذشت یک ماه از ‏اجرای آخرین جلسه ی بازی درمانی، هم چنان ادامه داشته است. نتایج به دست آمده از درصد ‏بهبودی (53/6درصد)، در مورد پرخاشگری این کودکان بعد از اجرای مداخله و آزمون پیگیری حاکی از کاهش این رفتار ‏بود . همچنین شاخص تغییر پایا برای سه کودک بیشتر از 1/96 به دست آمد که نشان دهنده ی معناداری آماری بود. این تغییرات در مورد کنترل دیده نشد.
    نتیجه گیری
    بازی درمانی کودک محور مبتنی بر طبیعت به افزایش توجه و کاهش پرخاشگری در کودکان آسپرگر منجر می شود. لذا می توان از این مداخله، به عنوان روشی غیردارویی و روان شناختی موثر مورد روان شناسان و مشاوران در کار با کودکان آسپرگر قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: کودک محور، طبیعت، آسپرگر، توجه، پرخاشگری، پسر
  • زهرا عبادی نژاد، زهره برزگری اسفدن *، سیدحسام الدین می رسیدی صفحات 68-73
    مقدمه
     دوره سنی خردسالی یا پیش دبستانی از دوران های مهم رشد و تکامل کودکی است. این دوره از زندگی، با مشکلات گوناگونی همراه است.یکی از مهمترین این مشکلات، اضطراب عمومی می باشد. برای درمان اضطراب درمان های متعدد دارویی و غیر دارویی وجود دارد. قصه گویی به عنوان شیوه جدید و خلاق، درمان موثری برای کاهش اضطراب عمومی محسوب می شود. هدف این مطالعه تعیین تاثیر قصه گویی به شیوه بحث گروهی بر اضطراب عمومی کودکان پیش دبستانی می باشد.
    روش
    مطالعه نیمه تجربی حاضر در سال 1396 بر روی کودکان پیش دبستانی مراکز مهد کودک شهرستان قائن انجام شد. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایتعداد 60 کودک انتخاب شدند. سپس این کودکان به طور تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد به تعداد مساوی قرار گرفتند. برای کودکان در گروه آزمون، 7 جلسه 60 دقیقه ای برنامه قصه گویی انجام شد. داده ها قبل و پس از مداخله با استفاده از پرسش نامه اضطراب کودکان اسپنس جمع آوری.
    یافته ها
    . میانگین سنی کودکان در گروه مداخله 1/2± 6/5 سال و درگروه شاهد 1/5±6/3 سال بود. نمره اضطراب کودکان در گروه مداخله قبل از مداخله از 3/1±95 به(4/)2 88 رسید این در حالی است که در گروه شاهد نمره اضطراب از (2/3)90 به (3/5)85 رسید. نتایج بیانگر اثر بخش بودن قصه گویی بر اضطراب عمومی کودکان پیش دبستانی P=0/041) ) است.
    نتیجه گیری
    قصه گویی بعنوان شیوه غیر دارویی روش مناسبی برای کاهش اضطراب است. بنابراین توصیه می شود مربیانمراکز پیش دبستانی از این شیوه در جهت کاهش اضطراب عمومی کودکان استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: قصه گویی، اضطراب عمومی، کودکان پیش دبستانی
  • بی بی عزیزه دهقان، مهناز شوقی*، نعیمه سیدفاطمی صفحات 74-81
    مقدمه
    وابستگی به دیالیز با تغییر تصور ذهن ی فرد از خود ممکن است تاثیرات منفی بر عزت نفس وی وارد نماید.این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی خود مدیریتی به روش بحث گروهی بر عزت نفس نوجوانان تحت همودیالیز انجام شد.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بود. جامعه پژوهش شامل 62نفر از نوجوانان تحت همودیالیز بود نمونه گیری به صورت در دسترس انجام شد. مشارکت کنندگان در دو گروه (مداخله 32نفر) و(کنترل30 نفر) تقسیم شدند. پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت در مرحله پیش آزمون در همه نمونه ها دو گروه تکمیل گردید. سپس مداخله آموزشی برای گروه مداخله بر اساس خودمدیریتی به روش بحث گروهی در 4جلسه 90دقیقه ای و به مدت 4هفته انجام شد. 1 ماه بعد پس آزمون گرفته شد.
    یافته ها
    بعد از اجرای آموزش خود مدیریتی به روش بحث گروهی میانگین نمره عزت نفس در نوجونان گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت(0/001>P).
    نتیجه گیری
    برنامه آموزشی خودمدیریتی به روش بحث گروهی بر افزایش عزت نفس نوجوانان تحت همودیالیز موثر بود. استفاده از بحث گروهی در اموزش برنامه ی خودمدیریتی به این گروه از نوجوانان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: خودمدیریتی، بحث گروهی، عزت نفس، نوجوانان، همودیالیز
|
  • Atefeh Bazrafshan, Hamid Hojati * Pages 1-7
    Introduction
    intellectual disability is one of the problems faced by families in different societies. The presence of a child with intellectual disability can endanger the physical and mental health of the family. The purpose of this study was to investigate the effect of ROY adaptation model on the resilience of mothers of children with intellectual disability.
    Methods
    This experimental study was carried out on 50 mothers of children with intellectual disability of 6-14 years old in Gonbad-Kavoos city in 2017Sampling was done by random allocation method. The mothers were assigned to two groups of intervention and control. Demographic data questionnaire and CD-RIS resiliency questionnaire were completed. The intervention group completed five training sessions of 45 minutes. Two months later, both groups completed the questionnaires again. Data analysis was done by using independent t-test, paired t-test and covariance test using SPSS 21 software.
    Results
    The pre-interventional resiliency in the control group was 67/16 ± 12/54 and after the intervention was 65/56 ± 11/68. In the experimental group, before the intervention, 72.32 ± 17.37 and after the intervention 82.72 ± 12.92. Independent t-test between the intervention and control groups before and after the intervention showed no significant difference (p = 0.12), but after intervention, there was a significant difference (P <0.01). Also, the paired t-test before and after the intervention in the test group showed a significant difference in the test group (P = 0.004) and control group (P = 0.01). Also, covariance test showed a significant difference between pretest and control groups before and after the intervention (P <0.01). The coefficient of ITA 39.0 indicated that the effect of intervention was 39% on the level of restraint.
    Conclusion
    Using Roy adaptation theory, as an effective and low-cost intervention can    improve the resilience of mothers of children with intellectual disability.
    Keywords: ROY adaptation theory, Resilience, Mothers, Intellectual disability
  • Maryam Bagheri, Ilnaz Sajjadian*, Amir Ghamarani Pages 8-16
    Introduction
    Birth and presence of a child with intellectual disabilities in every family It can be a challenging adverse events Probably will follow stress and frustration and feelings of sadness and despair. The present study was conducted with the aim of determining the effectiveness of the group positive parenting training program on the anhedonia of mothers and behavioral problems of educable mentally retarded children.
    Method
    The research design was a pretest-posttest quasi-experimental design with the control group and 1 month follow up. For this purpose, from among mothers of educable mentally retarded children who referred to educational centers in the Isfahan city in the autumn 2016, 30 participants were selected using convenience sampling method and then were randomly assigned into two experimental and control groups (in each n=15).  Participates responded the anhedonia scale and the test of self-report based on Akhenbakh system (ASEBA). The group positive parenting training program was conducted during 8 sessions in group and for two months on the experimental group. The control group did not receive any intervention.
    Results
    The results of repeated measure indicated that the group positive parenting training program is effective on external behavior problems of chid and two components of anhedonia (social interaction, drink and food) of their mathers.
    Conclusion
    Regarding the obtained results, it disabled to reduce external behavioral problems in children with intellectual disability and improve psychological state of their mothers can benefit from this method.
    Keywords: Positive Parenting Training, Behavior Problems, Anhedonia, Educable Mental Retarded Child.
  • Homeira Reisi *, Salar Faramarzi Pages 17-25
    Introduction
    The present study was conducted to investigate the effectiveness of self-compassion on self-esteem, emotion regulation and anxiety thoughts in the children’s(10-12 years) with depression disorder.
    Method
    It was a quasi-experimental study with pretest, posttest and control group design. The statistical population of the present study included all adolescents with anxiety disorder in the city of Shahrekord in academic year 2015-16. Non-probable available sampling method and random assignment were applied. So 30 female children’s(10-12 years) were selected through purposive method from those with depression signs who referred to consultation center in zone 2 of educational organization in Shahrekord and they were put into experimental and control groups. The experimental group received eight ninety-minute sessions during two and a half months while the control group didn’t receive such intervention during the process of study conduction. The applied instruments included depression, emotion regulation, anxiety thoughts and self-esteem questionnaires.
    Findings
    The results of the analysis showed that teaching self-compassion has been effective on the components of self-esteem, emotion regulation and anxiety thoughts in the students with depression disorder (P<0.001). Thus, self-compassion training has been able to increase the children's self-esteem and emotion regulation and reduce their anxiety.
    Conclusion
    According to the findings of the study, teaching self-compassion can be employed to improve self-esteem, emotion regulation and decreasing anxiety thoughts in the children’s and adolescents with depression disorder.
    Keywords: Self-Compassion, Emotion Regulation, Anxiety Thoughts, Depression Disorder
  • Masoud Bahrami, Azam Alavi*, Ali Zargham, Boroujeni Pages 26-36
    Introduction
    With recognizing principles of pediatric care, the need is rather felt for self-efficient nurses. Self-efficacy is expected to be the most influential among factors affecting nurses’ function. Yet, caring self-efficacy perception of pediatric nurse’s perspective has not been studied in Iran. The present study was conducted to benchmark caring self-efficacy perception of pediatric nurses’ perspectives.
    Methods
    This study conducted with qualitative conventional content analysis approach. Participants included 27 pediatric nurses and instructors, selected purposively. Data were collected using semi-structured interviews, and analyzed using conventional content analysis method.
    Results
    Management of care process, Communicational ability, Altruism, Proficiency, were extracted main themes as of caring self-efficacy in this study.
    Conclusion
    Results indicated that caring self-efficacy perception is a multi dimension concept and management of care process, communicational ability, and altruism, proficiency were more important dimension of caring self efficacy in pediatric nurse’s perspectives. These results can be used by nursing managers and instructors to help develop empowerment and efficacy of nurses, especially in pediatric care.
    Keywords: Self-efficacy, caring, pediatric nurses, qualitative study
  • Moradali Zareipour, Ghorbanali Zareipour, Mahin Alinejad, Fatmeh Moharrami, Mehdi Abdolkarimi* Pages 37-42
    Introduction
    Adolescence is one of the most critical periods of life Because of psychological, social and biological changes, which can affect academic performance.  The purpose of this study was Evaluation of stress, anxiety, depression and its Relationship with Educational Success in adolescence in Salmas city.
    Method
    This is a descriptive-analytic study which is done on 400 teenage boys. A cluster sampling was used for the research sample. The data collection tool was a two-part questionnaire which includes demographic information and grade point average, and questions related to depression, anxiety, and stress (DASS 21).
    Results
    The findings of this study showed that the rate of depression, anxiety and stress was 33.7%, 37.8% and 24.2%, respectively. According to Pearson correlation test, there was a significant and negative correlation between depression, anxiety and stress and Educational Success.
    Conclusion
    According to the results of the study, the stress levels, anxiety and depression in adolescents are high, and it is suggested that interventions need to be done for improving the Educational Success in this group.
    Keywords: stress, anxiety, depression, adolescence, Educational Success
  • Manijeh Firoozi*, Zahra Azadfar Pages 43-51
    Introduction
    Children with hemophilia and children with acute lymphoblastic leukemia, as chronic illness, experience a significant stress from early childhood and are prone to various psychological problems because of long-term treatment and complications and deprivations.
    Method
    This is a causal-comparative study on 50 children with hemophilia and 50 children with acute lymphoblastic leukemia participated from a children hospital (Mofid) in Tehran. All participants were the 12-7 years old. By convenience sampling, the participants were chosen. In this study, Child Behavior Check List (CBCL) was used to assess behavioral and emotional disturbances, which was completed by parents of these children.
    Results
    The results of this study showed that children with hemophilia in the variables of activities, academic performance and overall competence, and children with acute lymphoblastic leukemia in the variables of activities and overall competence scored lower than healthy children. The social performance of these two groups of children did not show any significant difference with healthy children and there was no significant difference in the academic performance of children with acute lymphoblastic leukemia with healthy children. The problems of internalization and extinction, general behavioral and emotional problems of children with hemophilia and children with acute leukemia were more than healthy children. Also, children with Hemophilia showed more behavioral problems than children with acute lymphoblastic leukemia.
    Conclusion
    The results indicate that the factors associated with the disease (such as anemia and bleeding), treatment (side effects of drugs) and social exclusion in children with hemophilia and children with acute leukemia caused some psychological problems.
    Keywords: Behavioral Disorders, Emotional Disorders, Hemophilia, Acute lymphoblastic leukemia, Children.
  • Zahra Bajalan, Zahra Sabzevari, Arina Qolizadeh*, Fariba Abdollahi Pages 52-58
    Introduction
    Pregnancy is a natural process in women's lives, but if a pregnancy becomes high-risk, complications are likely to emerge. One of the risk factors posing a looming threat to pregnancy is delivery via cesarean section (C-section). This study was therefore aimed at investigating the prevalence of high-risk pregnancies and the correlation between delivery methods and the Maternal and Neonatal outcomes in women covered by comprehensive health centers affiliated to Qazvin University of Medical Sciences and Health Services in 2017.
    Method
    This descriptive cross-sectional study was performed on 200 women covered by comprehensive health centers affiliated to Qazvin University of Medical Sciences from August to December 2017. The sampling was carried out in multiple stages and the data were collected using a questionnaire on individual and midwifery characteristics.
    Results
    In this study, the frequency of high-risk pregnancies was found to be 75.6%, neonatal outcomes amounted to 28.4%, and cesarean delivery constituted 62.9% of total deliveries. The occurrence of preterm child birth was higher in C-section delivery when compared to natural delivery (46.2% in the natural delivery group and 53.8% in the C-section delivery group). The difference in the frequency of maternal and neonatal outcomes between the two groups was significant for maternal outcomes (p = 0.002), but not for neonatal outcomes (p = 0.28).
    Conclusions
    Since natural delivery is the least complicated delivery method for both the mother and her child, necessary measures should be taken to prevent high-risk pregnancy and reduce C-section delivery rate in order to prevent the occurrence of maternal and neonatal outcomes.
    Keywords: high-risk pregnancy, delivery, maternal, neonatal, outcomes
  • Samimeh Ahmadi Bouzendan, Anahita KhodabakhshiKoolaee*, Mohammad Reza Falsafinejad Pages 59-67
    Introduction
    ‏Asperger disorder is one of the Autism spectrum disorder. This disorder have higher prevalence in boys than grails. Low attention and high aggression are current psychological symptoms of this disorder. The aim of this research is to investigate The Effect of Child Centered Play Therapy Based on Nature on Attention and Aggression of Children with Asperger Disorder.
    Method
     The study was a single-subject of AB experimental designs. The statically population of the study was all 7-8 year old children with Asperger ‎disorder in Karaj city by 2017. The participants were referring to the School of autism of the Noor, ‎and 3 children were chosen for experimental study and 1 child for control (totally were 4 child). In this study, targeting sampling ‎method was used. ‎ Interventions performed for 10 treatment sessions (120 minutes, one session per week) ‎for three month, with a follow-up period of one month subsequent to treatment ‎termination‎. The research instrument was Rutter Behavior Scale parent version. ‎chart analysis was used for data analysis of this study and also the effectiveness of ‎therapy was assessed by recovery percent formula and‎ Reliable change index‏.‏
    Results
    The results indicated that children with Asperger disorder showed improvement in ‎comparison with baseline. The overall improvement in their attention variable was 52/0%, ‎and the RCI was higher than 1.96 for all three children. Therefore, Child Centered Play Therapy Based on Nature has a clinically and statistically significant effect on the increased of attention in ‎children with Asperger's disorder. The results of the follow-up test showed that the effects of the intervention were still ‎ongoing after one month after the last session of the interventions‎. Also, the results of the percentage of recovery (53/6%) indicated a decrease in aggression, ‎and the RCI was higher than 1.96 for all three children.
    Conclusions
    It seems that Child Centered Play Therapy Based on Nature has been effective in reducing the aggression and increasing attention ‎of ‎children with Asperger disorder. Therefore, it is recommended that the ‎treatment ‎of Child Centered Play Therapy Based on Nature as one of the treatment interventions for psychologist and counselors who working and researching in these children.
    Keywords: Child Centered, Nature, Asperger, Attention, ‌Aggression
  • Zahra Ebadinejad*, Ali Dashtgard, Hessam Mirsaydy Pages 68-73
    Introduction
    Early childhood or preschool age is one of the most important periods of childhood development. This period of life is associated to many problems. One of these problems is anxiety. There are numerous therapies for pharmaceutical and non-pharmacotherapy for the treatment of anxiety. Storytelling as a new method is an effective treatment to reduce anxiety. The purpose of this study was to determine the impact of storytelling by group discussion on anxiety of preschool children.
    Methods
    The present semi experimental study was conducted on preschool children in kindergarten in the city of Qaen in 2017. Clustering randoml Sampling was done. 60 children were randomly assigned into two groups of intervention and control. For the children in the  interventiongroup, seven sessions of 60 minutes of storytelling were conducted. However, in the control group of children, they received the same previous program. Data were collected by Spence Anxiety Questionnaire. Data were analyzed  by using of analysis of covariance In SPSS version 18.
    Results
    The results of this study showed that out of 60 children, 28 were female and 32 were boys. The mean age of children in the  intervention  group was 6.5 ± 1.2 and in the control group was 6.3 ± 1.5 years. The obtained results indicated the effectiveness of Storytelling in the anxiety (p=0.041)
    Discussion
    Storytelling as a non-pharmacological approach is a good way to reduce anxiety. Therefore, it is recommended that nursing educators use this method to reduce children's anxiety.
    Keywords: storytelling, general anxiety, preschool children
  • Bibiazizeh Dehghan, Mahnaz Shoghi*, Naimeh Seidfatemi Pages 74-81
    Introduction
    Dialysis dependence may have negative effects on the self-esteem of patients by changing their mental self-image. The present study aimed to investigate the effect of self-management training program based on group discussions on the self-esteem of adolescents with hemodialysis.
    Method
    The statistical sample of this quasi-experimental study included 62 adolescents with hemodialysis. The participants were selected using sequential sampling and then were assigned into two groups, namely intervention (32 members) and control (30 members). The Coopersmith Self-Esteem Inventory (CSEI) was filled out by all participant as the pretest. Then, those in the intervention group participated in four 90-minute sessions of group discussion as a self-management training for 4 weeks. The posttest was conducted one month later.
    Results
    The results showed that compared to the control group, the mean score of self-esteem in the intervention group significantly increased after the implementation of the program (p<0.001).
    Conclusion
    The study findings suggested that self-management training program based on group discussions was effective in increasing the self-esteem of adolescents receiving hemodialysis. Therefore, it is recommended that group discussions should be included in self-management training program for this group of adolescents.
    Keywords: Self-Management, Group Discussion, Self-Esteem, Adolescents, Hemodialysis